Nyári munkagépek Profi 6.7

Profi 6.7

Rézsükaszák traktor hátsó hárompontra

A gémes rézsűkasza elsődlegesen útpadkák, út menti árkok, domboldalak és egyéb rézsűk kaszálására szolgálnak. A levágandó anyag elsősorban rendszeresen kaszált lágyszárú zöldnövényzet, de megfelelő kialakítású kaszafejjel és késekkel alkalmas kisebb fás szárú növények vágására.

A rézsűkasza kialakítása

 

Az adapter felszerelhető bármely olyan eszközhordozóra, amelyen rendelkezésre áll a megfelelő terhelhetőségű hátsó hárompont függesztő berendezés, és tömege, nyomtávolsága a gémszerkezet oldalra kinyújtását lehetővé teszi.A „Profi” kaszák kialakításuk révén a traktor hátsó három pont felfüggesztésére könnyen és gyorsan felszerelhetőek

A berendezés összes funkciója hidraulikus működtetésű, melyeket saját hidraulikus rendszerről üzemeltet. A hidraulikus rendszer meghajtása a traktor hátsó kardánkihajtásáról történik.

A „Profi” rendszerű kaszák olyan parallel gémes rendszerrel készülnek, mely egy részről magába ötvözi a tört gémes kaszák előnyét, hogy a kaszafejet normál kaszáláskor a vezető számára előnyös pozícióba előre lehet hozni, ugyanakkor, ha szükséges hátul egyenesen kinyújtható. A parallel gémes rendszer másik jellemzője a nagyfokú flexibilitás, mely könnyű akadálykerülést és optimális szállítási pozíciót biztosít.

 

NIK_7322_resize.JPGNIK_7326_resize.JPG


 

 

 

 

 

 

 

 

NIK_7318_resize.JPGNIK_7343_resize_resize.JPG

 

 

 

 

 

 

 

 

Hidraulikus rendszer

A berendezés működtetését kétkörös hidraulikus rendszer biztosítja. Külön rendszerről működik a gémrendszer mozgatása és a kaszahajtás. A gémrendszer mozgatására kis szállítási teljesítményű fogaskerekes szivattyú , a kaszahajtás működtetésére alapkiépítésben acélöntvényházas fogaskerék szivattú és hidromotor (opcionálisan axiáldugattyús szivattyú és hidromotor) szolgál.

A gémrendszer hidraulikus vezérlése elektromos működtetésű fekete-fehér (opcionálisan proporcionális) vezérlőtömbbel történik.

A hidraulikus rendszer üzembiztonságát növeli a termosztáttal vezérelt olajhűtő és az olajtartályra szerelt visszafolyó ági, valamint a vezérlőtömb elé szerelt nyomóági szűrő, mely tartozéka a berendezésnek.

A gémrendszer elakadás elleni védelmét hidraulikus védelem biztosítja.

Talajkövetés 

 A kasza alaptartozéka a hidromechanikus aktív talajkövetés, amely lehetővé teszi egyrészt a talajegyenetlenségek automatikus lekövetését, másrészt az akadályok menet közbeni kikerülését.

 A főgém emelőhengerének támasztónyomása elektronikus egység segítségével szabályozható, így a kaszafej mindig a potenciométerrel beállított mértékben terheli a talajt, függetlenül a gémkinyúlástól.

Mozgástartomány

profi_mozgas.jpg

 

  Egyenes gémmel Előre tört gémmel
A 6030 mm 5760 mm
B 4720 mm 4370 mm
C 6700 mm 6000 mm
D 6400 mm 5630 mm
E 4740 mm 4050 mm
F 4200 mm 3400 mm

 

 

 

 

 

 

 

 

Műszaki adatok

Méretek tárolási helyzetben

Méretek tárolási helyzetben

 

  • hosszúság
1200 mm
  • szélesség
2700 mm
  • magasság

2500 mm

Kaszálási sebesség 4-6 km/h
Saját tömeg 1670 kg
Kaszafej munkaszélessége 1200 mm
  • opcionálisan
1400 mm

 

Opcionális kiegészítő egység

Torziós keret

A traktor hátsó hárompontjának merevítésére, nagymértékű tehermentesítésére a képen látható torziós keret beépítését javasoljuk.

 A torziós keret II. ill. III. kat. hárompontra csatlakozik ø28 mm csapszeggel, szabványos 28,5 mm furatú gallér nélküli gömbcsészébe.Keret-1_resize.JPG

 A fellépő csavaró igénybevételt a merev hátsó hídhoz kapcsolódó torziós keret csőtengelye veszi fel.

 A terhelést a keret karjai közvetlenül a hátsó hídra adják át.

A keretet függőleges irányba a hárompont karjai rögzítik.

 Az adapter két rögzítő eleme fixen kerül felszerelésre a hátsó hídra. A könnyű szerelhetőség érdekében a keret, ezekhez az elemekhez könnyen oldható csapszegekkel kapcsolódik.