Nyári munkagépek Optima 6.0

Optima 6.0

Rézsükaszák traktor hátsó hárompontra

A gémes rézsűkasza elsődlegesen útpadkák, út menti árkok, domboldalak és egyéb rézsűk kaszálására szolgálnak. A levágandó anyag elsősorban rendszeresen kaszált lágyszárú zöldnövényzet, de megfelelő kialakítású kaszafejjel és késekkel alkalmas kisebb fás szárú növények vágására.

A rézsűkasza kialakítása

 

Az adapter felszerelhető bármely olyan eszközhordozóra, amelyen rendelkezésre áll a megfelelő terhelhetőségű hátsó hárompont függesztő berendezés, és tömege, nyomtávolsága a gémszerkezet oldalra kinyújtását lehetővé teszi.Az „OPTIMA” kaszák kialakításuk révén a traktor hátsó három pont felfüggesztésére könnyen és gyorsan felszerelhetőek

A berendezés összes funkciója hidraulikus működtetésű, melyeket saját hidraulikus rendszerről üzemeltet. A hidraulikus rendszer meghajtása a traktor hátsó kardánkihajtásáról történik.

Az „OPTIMA” rendszerű kaszák rézsűkaszáink közül a legmasszívabb műszaki kivitelű berendezések. A törtgémes gémrendszernek köszönhetően a kaszafej kaszáláskor a vezető számára előnyös pozícióban dolgozik.

A berendezés mobilitását biztosítja, hogy az alapgép 2. kategóriás hátsó hárompont függesztő berendezésére gyorsan felszerelhető, ill. onnan eltávolítható. Ezzel biztosítható az alapgép más irányú felhasználása időkiesés nélkül.

Az aprítófej elakadásából következő mechanikai sérüléseket a rézsűkasza gémszerkezetének műszaki kialakítása akadályozza meg.

A rézsűkasza gémszerkezetének kialakítása biztosítja a kaszafej gyors le és felszerelését, valamint lehetővé teszi más munkaeszközök (ágvágó adapter, cserjevágó stb.) gyors felszerelését is. Ennek megfelelően a hidraulikus tömlők menetes gyorscsatlakozókkal kapcsolódnak.

Hidraulikus rendszer

A berendezés működtetését kétkörös hidraulikus rendszer biztosítja. Külön rendszerről működik a gémrendszer mozgatása és a kaszahajtás. A gémrendszer mozgatására kis szállítási teljesítményű fogaskerekes szivattyú , a kaszahajtás működtetésére alapkiépítésben acélöntvényházas fogaskerék szivattú és hidromotor (opcionálisan axiáldugattyús szivattyú és hidromotor) szolgál.

A gémrendszer hidraulikus vezérlése elektromos működtetésű fekete-fehér (opcionálisan proporcionális) vezérlőtömbbel történik.

A hidraulikus rendszer üzembiztonságát növeli a termosztáttal vezérelt olajhűtő és az olajtartályra szerelt visszafolyó ági, valamint a vezérlőtömb elé szerelt nyomóági szűrő, mely tartozéka a berendezésnek.

A gémrendszer elakadás elleni védelmét hidraulikus védelem biztosítja.

Talajkövetés 

 A kasza alaptartozéka a hidromechanikus aktív talajkövetés, amely lehetővé teszi egyrészt a talajegyenetlenségek automatikus lekövetését, másrészt az akadályok menet közbeni kikerülését.

 A főgém emelőhengerének támasztónyomása elektronikus egység segítségével szabályozható, így a kaszafej mindig a potenciométerrel beállított mértékben terheli a talajt, függetlenül a gémkinyúlástól.

Mozgástartományoptima 55 mozg.jpg

L 6,00 m
V 7,30 m
T 5,50 m
F 3,70 m
H 5,10 m
A 2,00 m

 

 

 

 

 

 

 

 

Műszaki adatok

Méretek tárolási helyzetben

Méretek tárolási helyzetben

 

  • hosszúság
2100 mm
  • szélesség
2420 mm
  • magasság

3910 mm

Kaszálási sebesség 4-6 km/h
Saját tömeg 1850 kg
Kaszafej munkaszélessége 1400 mm
  • opcionálisan
1200 mm

 

Opcionális kiegészítő egység

Torziós keret

A traktor hátsó hárompontjának merevítésére, nagymértékű tehermentesítésére a képen látható torziós keret beépítését javasoljuk.

 A torziós keret II. ill. III. kat. hárompontra csatlakozik ø28 mm csapszeggel, szabványos 28,5 mm furatú gallér nélküli gömbcsészébe.Keret-1_resize.JPG

 A fellépő csavaró igénybevételt a merev hátsó hídhoz kapcsolódó torziós keret csőtengelye veszi fel.

 A terhelést a keret karjai közvetlenül a hátsó hídra adják át.

A keretet függőleges irányba a hárompont karjai rögzítik.

 Az adapter két rögzítő eleme fixen kerül felszerelésre a hátsó hídra. A könnyű szerelhetőség érdekében a keret, ezekhez az elemekhez könnyen oldható csapszegekkel kapcsolódik.