Nyári munkagépek GH 6001

GH 6001

Rézsükaszák traktor hátsó hárompontra

A hárompontfüggesztésű rézsűkasza útpadkák, út menti árkok, rézsűk kaszálására alkalmas berendezés. Felhasználható rendszeresen kaszált lágyszárú zöldnövényzet aprítására. Alternáló kasza adapterrel fű rendrekaszálására is alkalmazható.  

A rézsűkasza kialakítása

 

Az adapter felszerelhető bármely olyan eszközhordozóra, amelyen rendelkezésre áll a megfelelő terhelhetőségű hátsó hárompont függesztő berendezés, és tömege, nyomtávolsága a gémszerkezet oldalra kinyújtását lehetővé teszi.

A berendezés az alapgép 2. kategóriás hátsó hárompontfüggesztő berendezésére függeszthető. gyorskapcsolóval, vagy anélkül percek alatt felszerelhető, ill. onnan eltávolítható.
A rézsűkasza saját hidraulikus rendszerrel működik, meghajtása kardántengellyel történik.
A kaszafej tehermentesítése, elektro-hidraulikus rendszerű, gémszerkezet elakadás ellen mechanikusan védett.
A berendezés hidraulikaolaj tartállyal és hűtővel van ellátva.
A berendezésen valamennyi funkció hidraulikus működtetésű.
Működtetése a traktorfülkéből joystickos távműködtetéssel történik.

A berendezés alapgép igénye

Saját tömeg min. 3400 kg
Teljesítmény min. 50 kW / 60 LE
Hátsó hárompont függesztő berendezés 2 kat.
TLT tengely 6 bordás 1 3/8"
TLT fordulatszám 540 f/perc
Elektromos rendszer 12 V

 

Hidraulikus rendszer

A berendezés működtetését kétkörös hidraulikus rendszer biztosítja. Külön rendszerről működik a gémrendszer mozgatása és a kaszahajtás. A szivattyúegység szivattyúi alap kivitelben fogaskerekes rendszerűek, melyek közül a kis teljesítmény igényű gémmozgatást biztosító szívattyú alumínium házas, a nagy teljesítény igényű kaszafej hajtást biztosító acélöntvény házas. Opcionálisan rendelhető a berendezés a kaszahajtás körébe szerelt axiáldugattyús szívattyúval is.

A gémrendszer hidraulikus vezérlése elektromos működtetésű fekete-fehér (opcionálisan proporcionális) vezérlőtömbbel történik.

A hidraulikus rendszer üzembiztonságát növeli a termosztáttal vezérelt olajhűtő és az olajtartályra szerelt visszafolyó ági szűrő, mely tartozéka a berendezésnek.

A gémrendszer elakadás elleni védelmét hidraulikus védelem biztosítja.

Talajkövetés 

 A kasza alaptartozéka a hidromechanikus aktív talajkövetés, amely lehetővé teszi egyrészt a talajegyenetlenségek automatikus lekövetését, másrészt az akadályok menet közbeni kikerülését.

 A főgém emelőhengerének támasztónyomása elektronikus egység segítségével szabályozható, így a kaszafej mindig a potenciométerrel beállított mértékben terheli a talajt, függetlenül a gémkinyúlásIMG_1252.JPGtól.

Elakadás védelem

A külső gémtag két részből áll, melyek csuklósan kapcsolódnak egymáshoz. A gém alsó része a kaszafej elakadásakor hátra fordul, így megakadályozza a gép törését, deformálódását.
A hátrafordulás erőhatárát rugós kikapcsoló szerkezet határozza meg, mely független a gém kinyúlásának mértékétő

 

 

Mozgástartomány

GH.jpg

A 6000 mm
B 5440 mm
C 4000 mm
D 6030 mm
E 2180 mm
F 3240 mm

 

 

 

Műszaki adatok

Méretek tárolási helyzetben

Méretek tárolási helyzetben

 

  • hosszúság
1100 mm
  • szélesség
2400 mm
  • magasság

3000 mm

Kaszálási sebesség  max 4 km/h
Saját tömeg 860 kg
Kaszafej munkaszélessége 1200 mm