Nyári munkagépek KF 2000 fűrésztárcsás ágvágó adapter

KF 2000 fűrésztárcsás ágvágó adapter

Adapterek a gém végére

KF 2000 fűrésztárcsás ágvágó adapter

Az MTZ 80, MTZ 82 traktorokra szerelt G 6001, valamint a Mercedes UNIMOG-ra szerelt G 7002 típusú rézsűkaszák adaptereként alkalmazható a körfűrész.A körfűrész cserje, bozót és az út, vasút űrszelvényébe benyúló faágak irtására kitűnően alkalmazható munkaeszköz. A könnyen szerelhető adapterrel az alapgéppel bejárható területen végezhetünk munkát.

Műszaki jellemzők:

Az MTZ 80, MTZ 82 traktorokra szerelt G 6001, valamint a Mercedes UNIMOG-ra szerelt G 7002 típusú rézsűkaszák adaptereként alkalmazható a körfűrész.

A körfűrész cserje, bozót és az út, vasút űrszelvényébe benyúló faágak irtására kitűnően alkalmazható munkaeszköz. A könnyen szerelhető adapterrel az alapgéppel bejárható területen végezhetünk munkát.

Folyamatos haladás mellett (2-6 km/óra) 6-8 cm átmérőjű ágak vágása megengedett. A haladási sebesség figyelmes megválasztásával elvághatjuk a 10-12 cm átmérőjű ágakat is.

A KF 2000 fűrész felfogószerkezete megegyezik a rotációs kaszafej felfogószerkezetével, igy azt a gémszerkezet végére ugyanúgy szereljük fel mint a rotációs fejet. A felfogófej a gémszerkezet síkjához képest elfordítható 90°-al (szállítási helyzet), amennyiben a rögzítőcsapot eltávolítjuk.
A felső lemezburkolat alatt található a központi meghajtó csapágyszerkezet, mely fogadja a kaszafejről levett hidromotort. A központi csapágyszerkezet 2 db fogazott szíjon szimmetrikusan adja át a
hajtást a 2-2 db fűrésztárcsáknak ékszíjáttétel közbeiktatásával. A szíjfeszítés feszítőcsavarral, illetve feszítőtárcsákkal történik.

A fűrésztárcsák a meghajtószekrényben lévő csapágyazott tengelyszerkezet tárcsáira vannak erősítve. A fűrésztárcsák fogosztását az üzemelési tapasztalatoknak megfelelően változtathatjuk. A 3 db háromszög profilú terelőék biztosítja az ágak fűrészlaphoz való szorítását.

A meghajtószekrényre szerelt műanyag léc feladata, hogy megakadályozza a vágótárcsák kihajlását. Szállítási helyzetben a fűrésztárcsákat egy védőburkolat védi.

Műszaki adatok:

Vágószekrény befoglaló mérete: 550*2050*200 mm
Fűrésztárcsák átmérője: 500 mm
Fűrésztárcsák száma: 4 db
Fűrésztárcsa fordalatszáma: 2600 f/perc
Névleges vágószélessége: 2000 mm
Vágható ágátmérő: 80 mm
Adapter tömege: 180 kg